Gastblog van Lucas Koren van YoungCapital, toelichting onder dit artikel

Het inhuren van personeel begint bij het onderscheid maken over wat voor type je nodig hebt. Wil je personeel inhuren voor een bijbaan of vaste aanstelling? Wil je iemand met ontwikkelende skills of ontwikkelde skills? Ofwel, heb je een student, een afgestudeerde, een young professional of iemand met wat meer werkervaring nodig? Als werkgever is het raadzaam om daar goed over na te denken en dan het beste kiezen. Ze brengen immers allemaal verschillende voordelen met zich mee. Wat deze voordelen zijn, lees je in deze blog.

Studenten

Studenten staan erom bekend dat ze hardwerkend, flexibel en leergierig zijn. Studenten zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen zich snel aanpassen. Doordat ze nog studeren, kunnen ze niet altijd fulltime werken. Bij veel studies hoef je niet 40 uur in de week naar school, dus blijft er ruimte over voor een bijbaan. Daardoor zijn ze op een vrij avondje vaak inzetbaar.

Afgestudeerden

Een afgestudeerde heeft net een diploma op zak, is ambitieus en kan niet wachten om aan het werk te gaan. Na een aantal jaar leren, zijn ze niet te houden. Vaak zijn afgestudeerden fulltime beschikbaar. Een groot voordeel is dat net afgestudeerden met een frisse kijk de werkvloer betreden en met creatieve ideeën kunnen komen. Ook kunnen ze vaak niet wachten om de geleerde theorie eindelijk in de praktijk te brengen. Afgestudeerden hebben veel ervaring met zowel het werken in groepen als zelfstandig werken. Op al deze gebieden kunnen afgestudeerden van grote waarde zijn.

Young professional

Een andere groep potentiële werknemers zijn young professionals. De benaming, young professional, krijg je als je een paar jaar ervaring hebt in een specifiek vakgebied. De ervaring en specialisatie van young professionals brengen voordelen met zich mee. Laat in je vacature duidelijk weten dat je op zoek bent naar een young professional.

Meer ervaring

Als laatste kan er ook gekozen worden voor iemand met meer werkervaring. Denk aan iemand die al jaren in het vak zit. De jarenlange ervaring is een groot pluspunt bij deze groep. Bedenk dus goed wat precies de werkzaamheden zijn. Iemand met jarenlange ervaring zal zich niet snel op zijn of haar plek voelen met junior werkzaamheden.

Deze blog is aangeleverd door: YoungCapital.

Naschrift van Jos van Calsteren: Zoals mijn regelmatige lezers weten publiceer ik af en toe een gastblog. Nu dus deze. De mensen die mij kennen vragen zich wellicht af: “Je eigen bedrijf (The People Company West-Brabant) kan toch ook mensen uitzenden, waarom ga je een concurrent promoten?” Ten eerste ben ik van mening dat concurrentie gezond is, met het cliché “Dat houdt je scherp.” Ten tweede zoek ik liever samenwerking dan concurrentie. Wat we bij The People Company doen is een bedrijf en een vacature grondig leren kennen en dan specifiek daarvoor de juiste persoon zoeken. Dat is meestal een kwestie van weken of maanden. En ja, als de klant dat wil dan kan dat op uitzendbasis. Echter, als u op hele korte termijn (binnen één of enkele dagen) één of meer jonge hoger opgeleiden binnen wil halen dan bent u bij YoungCapital aan het juiste adres.