Gastblog van Lucas Koren van YoungCapital, toelichting onder dit artikel

Het inhuren van jong personeel begint bij het onderscheid maken wie je nodig hebt. Heb je een student, een afgestudeerde of een young professional nodig? Voor een student betaal je bijvoorbeeld aanzienlijk minder dan voor een young professional. Maar wat kun je als werkgever het beste kiezen, als het gaat om het inhuren van personeel?

Studenten

Studenten staan erom bekend dat ze hardwerkend, flexibel en leergierig zijn. Doordat ze nog studeren, kunnen ze niet fulltime werken. Vaak zijn studenten wel minstens een dag vrij, waarop ze graag iets willen bijverdienen. Op een vrij avondje zijn ze vaak ook inzetbaar en dat tegen een relatief laag tarief. Voor een student betaal je op uitzendbasis tussen de 13 en 21 euro. Let er goed op dat studenten de bijbaan waarschijnlijk niet als prioriteit nummer één hebben. De kans is wel aanwezig dat de student tot na zijn of haar studie blijft en voltijd in dienst kan. Het is eigenlijk ook een soort investering.

Afgestudeerden

Een afgestudeerde heeft net een diploma op zak, is ambitieus en kan niet wachten om aan het werk te gaan. Na een aantal jaar leren zijn ze niet te houden. Vaak zijn afgestudeerden fulltime beschikbaar. Een nadeel kan zijn dat ze werkervaring missen. Desalniettemin hebben afgestudeerden veel ervaring met het werken in groepen en in zelfstandig werken. Voor een afgestudeerde betaal je meer dan voor een student; op uitzendbasis tussen de 19 tot 25 euro per uur. Het is zaak om deze ‘juniors’ op te leiden tot ‘seniors’, zodat ze veel waarde hebben voor jouw bedrijf.

Young professional

De duurste van het groepje potentiële, jonge werknemers is een young professional. Daarentegen is een young professional ook het meest gedreven en ervaren. Deze benaming krijg je als je een paar jaar ervaring hebt in een specifiek vakgebied. Het nadeel is dat een young professional ook het meest kost. Het uurloon ligt op uitzendbasis tussen de 30 en de 44 euro, maar dat haal je er hoogstwaarschijnlijk wel uit. Laat in je vacature duidelijk weten dat je op zoek bent naar een young professional.

Uiteindelijk gaat het erom waar jouw bedrijf behoefte aan heeft. Bij het aannemen van jong personeel kun je kiezen voor studenten, afgestudeerden en young professionals. Elk met hun eigen voor- en nadelen.

Deze blog is aangeleverd door: YoungCapital.

Naschrift van Jos van Calsteren: Zoals mijn regelmatige lezers weten publiceer ik af en toe een gastblog. Nu dus deze. De mensen die mij kennen vragen zich wellicht af: “Je eigen bedrijf (The People Company West-Brabant) kan toch ook mensen uitzenden, waarom ga je een concurrent promoten?” Ten eerste ben ik van mening dat concurrentie gezond is, met het cliché “Dat houdt je scherp.” Ten tweede zoek ik liever samenwerking dan concurrentie. Wat we bij The People Company doen is een bedrijf en een vacature grondig leren kennen en dan specifiek daarvoor de juiste persoon zoeken. Dat is meestal een kwestie van weken of maanden. En ja, als de klant dat wil dan kan dat op uitzendbasis. Echter, als u op hele korte termijn (binnen één of enkele dagen) één of meer jonge hoger opgeleiden binnen wil halen dan bent u bij YoungCapital aan het juiste adres.