blog

Met plezier naar het werk.

Als recruiters, consultants en personeelsexperts specialiseren wij ons in het helpen van bedrijven bij het bereiken van een goede balans tussen personeelskosten en personeelsprestaties. Onder het motto: Iedereen met plezier naar het werk. Het doel van dit blog is onze kennis op personeelsgebied te delen met ondernemers en HR/personeelsfunctionarissen. Want onze overtuiging is: als je iets deelt krijg je er altijd iets voor terug. Al is het maar meer kennis en naamsbekendheid.

Rendement op personeelskosten.

In veel bedrijven en instellingen zijn de personeelskosten het grootste deel van de totale kosten. 70 tot 80% is heel normaal. Tegelijkertijd worden de uitgaven aan personeelszaken/HRM vaak gezien als een pure kostenpost. Waarvan wordt gedacht dat er niet of nauwelijks opbrengsten tegenover staan. Terwijl het personeelsbeleid nu juist hét instrument bij uitstek is om de personeelskosten te beïnvloeden! Maar de meeste personeelsfunctionarissen hebben geen financiële of economische achtergrond. Daardoor hebben ze vaak moeite om het rendement van hun acties inzichtelijk te maken.

Verborgen kosten.

Veel personeelskosten zijn “verborgen kosten” die niet begroot worden en die niet uit de boekhouding blijken. Denk aan:

  • kosten van het inwerken van nieuwe medewerkers
  • onnodige wervingskosten
  • hogere ontslagvergoedingen dan nodig
  • misgelopen omzet doordat uw personeel uw klanten niet goed behandelt
  • onnodig lage productiviteit van uw personeel door ontevredenheid, door slecht Time Management, onnodig hoog ziekteverzuim, onvoldoende rendement van gevolgde opleidingen, enz. enz.

Dit blog geeft u in korte en begrijpelijke artikelen kennis, inzicht en tips om het rendement van uw personeelsbeleid te verbeteren.

Arbeidsrecht

Een belangrijk thema in de blogs is arbeidsrecht. Niet op advocatenniveau maar op ondernemersniveau. Want zoals elke automobilist de belangrijkste verkeersregels moet kennen (maar niet de hele Wegenverkeerswet uit zijn hoofd hoeft te kennen) zo zal elke ondernemer of personeelsfunctionaris een stuk parate kennis van het arbeidsrecht nodig hebben. Zonder het hele Burgerlijk Wetboek te hoeven kennen. Door het volgen van dit blog bouwt u deze parate kennis stukje bij beetje op en blijft deze up-to-date.

Personeelsbeleid

Daarnaast zijn er tips over personeelsbeleid. Zoals: wat is er tegenwoordig nodig voor slimme personeelswerving, hoe verbeter ik mijn arbeidsmarktimago en waarom is dat belangrijk, hoe hou ik een goed personeelsdossier bij, wat moet er in de arbeidsovereenkomst staan, hoe communiceer ik over mijn pensioenregeling, hoe maak ik van een beoordelingsgesprek een motivatiegesprek in plaats van jaarlijks strafwerk.

Geen copyright, wel graag delen!

We hopen dat dit blog u helpt bij het halen van een hoger rendement op uw personeelskosten. Suggesties, opbouwende kritiek en andere reacties zijn van harte welkom. Er geldt geen copyright op de artikelen maar we stellen het natuurlijk zeer op prijs als u de bron vermeldt. U helpt ons bijzonder indien u uw relaties op welke manier dan ook naar deze site verwijst of artikelen met hen deelt.

Veel leesplezier!

plezier naar het werk

Deze bedrijven gingen u al voor:

We werken nu alweer meerdere jaren met Jos van Calsteren. Hij heeft voor ons een flink aantal nieuwe medewerkers geworven en geselecteerd, waarbij zijn zeer gedegen aanpak ons opvalt. Naar de kandidaten toe, maar ook naar ons: afspraak is afspraak bij Jos. Verder heeft hij ons geholpen met allerlei personeelszaken. Hij heeft o.a. onze arbeidsovereenkomsten up-to-date gemaakt, verzuimbegeleiding gedaan, enkele personeelsregelingen geschreven en een voorstel voor een innovatieve aanpak van onze functioneringsgesprekken gemaakt. We zijn zeer tevreden over Jos, het is een echte professional en zijn service is altijd vlot.

Anda PomméAnda Pommé, Pommec Technical Diving Equipment B.V.

We kenden Jos van Calsteren al wat langer, maar na zijn presentatie over het nieuwe ontslagrecht waren we overtuigd van zijn expertise op dit gebied en hebben we hem over enkele concrete zaken om advies en ondersteuning gevraagd. Dat beviel prima, hij stelt de zaken niet mooier voor dan ze zijn en zorgt voor de juiste actie. Dit heeft ons veel geld bespaard. Recent heeft hij een lastige vacature succesvol voor ons ingevuld en met een volgende vacature zijn we nu bezig. Jos begrijpt ons bedrijf, gebruikt moderne zoekmethodes en heeft een enorme inzet, maar hanteert niet de buitensporige tarieven die we elders tegenkomen.

Peter BogersErwin Simons en Peter Bogers, Versteden B.V.

Ons bedrijf had een zeer moeilijk te vervullen vacature. Jos van Calsteren (van The People Company) schrok daar niet voor terug. Hij heeft onze verwachtingen overtroffen. Niet alleen leverde hij de juiste kandidaat, maar gedurende het hele traject dacht hij actief met ons mee, was ons altijd een stapje voor en deed net dat beetje extra. Een verfrissende ervaring in recruitment land. Ik kan Jos van harte aanbevelen!

Bert DuivermanBert Duiverman MBA, Rtailephant B.V.

In de jaren die ik nu met Jos van Calsteren samenwerk is mij vooral zijn betrokkenheid bij ons bedrijf opgevallen. Anderen zeggen het maar bij Jos staat echt het succes van mijn bedrijf voorop. Hij denkt altijd met ons mee. Verder is zijn ervaring in de techniek en de installatiebranche goed merkbaar, hij heeft aan een half woord genoeg. Jos schrikt voor geen enkele klus terug en houdt de menselijke maat in het oog. Geen botte bijl, maar wel resultaat.

John RuissenJohn Ruissen, Ruissen Installatie- en Koeltechniek B.V.

Ik zet Jos van Calsteren sinds juni 2015 in als adviseur bij lastige personeelsproblemen. Dat bevalt uitstekend. Jos is concreet, duidelijk en heeft veel parate kennis en ervaring over personeelszaken. Hij produceert binnen enkele dagen de benodigde documenten en deze zijn direct bruikbaar. Ook de werving van onze nieuwe HR-functionaris heeft hij snel, zorgvuldig en succesvol uitgevoerd. Ik kan hem van harte aanbevelen.

Ries SpruitRies Spruit, AMZ/De Muynck Techniek B.V.

Enkele jaren geleden leerden we Jos van Calsteren kennen toen hij de werving van een nieuwe medewerker oppakte. Daarbij viel ons op dat Jos zich eerst serieus verdiepte in ons bedrijf en in de vacature, en toen specifiek voor ons op zoek ging. Ook in de verdere procedure keek hij vooral naar ons bedrijfsbelang. Daarna hebben we Jos nog diverse keren ingeschakeld voor personeelszaken, waarbij zijn onafhankelijke en duidelijke adviezen en zijn up-to-date kennis van het arbeidsrecht ons opvielen. Hij handelt snel en is flexibel. Als het moet zit hij nog dezelfde dag aan tafel en heb je de volgende dag wat je nodig hebt.

prosealing-logoTanja Hersbach, ProSealing B.V.
Direct afspraak maken