Eerder vond u op deze pagina een uitgebreide presentatie en een whitepaper over hoe om te gaan met het inhuren van zelfstandigen / ZZP-ers nadat de Verklaring ArbeidsRelatie (VAR) door de regering was afgeschaft en in plaats daarvan de wet DBA was geïntroduceerd. Deze wet zou de VAR vervangen door de Modelovereenkomst. De wet DBA stuitte echter al vanaf de introductie op grote weerstand. De handhaving van de wet door de belastingdienst is meermaals uitgesteld, de laatste keer tot 1 januari 2021. Over dit onderwerp is daardoor nu eigenlijk alleen nog het blog-artikel Zelfstandige inhuren: tot 2021 geen problemen meer relevant.

Op deze website wordt maximaal eens per 10 dagen een artikel gepubliceerd met direct bruikbare informatie voor werkgevers. De actuele onderwerpen zijn altijd gerelateerd aan arbeidsrecht of personeelszaken. De beste manier om op de hoogte te blijven is door hieronder uw gegevens in te voeren. Achternaam en telefoonnummer zijn niet verplicht. U ontvangt dan direct na publicatie van een nieuw artikel een mailtje met een korte weergave van dat artikel en van enkele eerder verschenen artikelen. Gratis en vrijblijvend. Onderaan elk mailtje zit uiteraard een link waarmee u zich eenvoudig weer kunt uitschrijven.

Als dank voor uw inschrijving komt u direct nadat u op Opslaan heeft geklikt op de pagina waar u handige E-books en andere nuttige bestanden kunt downloaden. Ook gratis.

Deze bedrijven gingen u al voor:

We werken nu alweer meerdere jaren met Jos van Calsteren. Hij heeft voor ons een flink aantal nieuwe medewerkers geworven en geselecteerd, waarbij zijn zeer gedegen aanpak ons opvalt. Naar de kandidaten toe, maar ook naar ons: afspraak is afspraak bij Jos. Verder heeft hij ons geholpen met allerlei personeelszaken. Hij heeft o.a. onze arbeidsovereenkomsten up-to-date gemaakt, verzuimbegeleiding gedaan, enkele personeelsregelingen geschreven en een voorstel voor een innovatieve aanpak van onze functioneringsgesprekken gemaakt. We zijn zeer tevreden over Jos, het is een echte professional en zijn service is altijd vlot.

Anda PomméAnda Pommé, Pommec Technical Diving Equipment B.V.

We kenden Jos van Calsteren al wat langer, maar na zijn presentatie over het nieuwe ontslagrecht waren we overtuigd van zijn expertise op dit gebied en hebben we hem over enkele concrete zaken om advies en ondersteuning gevraagd. Dat beviel prima, hij stelt de zaken niet mooier voor dan ze zijn en zorgt voor de juiste actie. Dit heeft ons veel geld bespaard. Recent heeft hij een lastige vacature succesvol voor ons ingevuld en met een volgende vacature zijn we nu bezig. Jos begrijpt ons bedrijf, gebruikt moderne zoekmethodes en heeft een enorme inzet, maar hanteert niet de buitensporige tarieven die we elders tegenkomen.

Peter BogersErwin Simons en Peter Bogers, Versteden B.V.

Ons bedrijf had een zeer moeilijk te vervullen vacature. Jos van Calsteren (van The People Company) schrok daar niet voor terug. Hij heeft onze verwachtingen overtroffen. Niet alleen leverde hij de juiste kandidaat, maar gedurende het hele traject dacht hij actief met ons mee, was ons altijd een stapje voor en deed net dat beetje extra. Een verfrissende ervaring in recruitment land. Ik kan Jos van harte aanbevelen!

Bert DuivermanBert Duiverman MBA, Rtailephant B.V.

In de jaren die ik nu met Jos van Calsteren samenwerk is mij vooral zijn betrokkenheid bij ons bedrijf opgevallen. Anderen zeggen het maar bij Jos staat echt het succes van mijn bedrijf voorop. Hij denkt altijd met ons mee. Verder is zijn ervaring in de techniek en de installatiebranche goed merkbaar, hij heeft aan een half woord genoeg. Jos schrikt voor geen enkele klus terug en houdt de menselijke maat in het oog. Geen botte bijl, maar wel resultaat.

John RuissenJohn Ruissen, Ruissen Installatie- en Koeltechniek B.V.

Ik zet Jos van Calsteren sinds juni 2015 in als adviseur bij lastige personeelsproblemen. Dat bevalt uitstekend. Jos is concreet, duidelijk en heeft veel parate kennis en ervaring over personeelszaken. Hij produceert binnen enkele dagen de benodigde documenten en deze zijn direct bruikbaar. Ook de werving van onze nieuwe HR-functionaris heeft hij snel, zorgvuldig en succesvol uitgevoerd. Ik kan hem van harte aanbevelen.

Ries SpruitRies Spruit, AMZ/De Muynck Techniek B.V.

Enkele jaren geleden leerden we Jos van Calsteren kennen toen hij de werving van een nieuwe medewerker oppakte. Daarbij viel ons op dat Jos zich eerst serieus verdiepte in ons bedrijf en in de vacature, en toen specifiek voor ons op zoek ging. Ook in de verdere procedure keek hij vooral naar ons bedrijfsbelang. Daarna hebben we Jos nog diverse keren ingeschakeld voor personeelszaken, waarbij zijn onafhankelijke en duidelijke adviezen en zijn up-to-date kennis van het arbeidsrecht ons opvielen. Hij handelt snel en is flexibel. Als het moet zit hij nog dezelfde dag aan tafel en heb je de volgende dag wat je nodig hebt.

prosealing-logoTanja Hersbach, ProSealing B.V.
Direct afspraak maken