Eerder vond u op deze pagina een uitgebreide presentatie en een whitepaper over hoe om te gaan met het inhuren van zelfstandigen / ZZP-ers nadat de Verklaring ArbeidsRelatie (VAR) door de regering was afgeschaft en in plaats daarvan de wet DBA was geïntroduceerd. Deze wet zou de VAR vervangen door de Modelovereenkomst. De wet DBA stuitte echter al vanaf de introductie op grote weerstand. De handhaving van de wet door de belastingdienst is meermaals uitgesteld, de laatste keer tot 1 oktober  2021. Over dit onderwerp is daardoor nu eigenlijk alleen nog het blog-artikel Zelfstandige inhuren: tot 2021 geen problemen meer relevant.

Op deze website wordt maximaal eens per 10 dagen een artikel gepubliceerd met direct bruikbare informatie voor werkgevers. De actuele onderwerpen zijn altijd gerelateerd aan arbeidsrecht of personeelszaken. De beste manier om op de hoogte te blijven is door hieronder uw gegevens in te voeren. Achternaam en telefoonnummer zijn niet verplicht. U ontvangt dan direct na publicatie van een nieuw artikel een mailtje met een korte weergave van dat artikel en van enkele eerder verschenen artikelen. Gratis en vrijblijvend. Onderaan elk mailtje zit uiteraard een link waarmee u zich eenvoudig weer kunt uitschrijven.

Als dank voor uw inschrijving komt u direct nadat u op Opslaan heeft geklikt op de pagina waar u handige E-books en andere nuttige bestanden kunt downloaden. Ook gratis.