Veelvoorkomende onderwerpen voor coaching (van u of uw medewerkers) zijn:

  • tijdgebrek en prioriteiten stellen
  • hoe voorkom ik een burn-out
  • hoe kom ik beter voor mezelf op
  • omgaan met feedback (terugkoppeling) geven en krijgen
  • hoe creëer ik meer bevlogenheid en betrokkenheid bij mijn medewerkers
  • hoe krijg ik een verandering in mijn bedrijf/team voor elkaar zonder de motivatie aan te tasten

Door de Brief Coaching aanpak (zie hieronder) en het speciale uurtarief (€124,-) is coaching vaak goedkoper en zeker effectiever dan een cursus. Coaching kan plaatsvinden op elke door u gewenste locatie en zowel overdag als ’s avonds.

Bij coaching denken veel mensen nog aan langdurige en dus kostbare trajecten van 10 tot 20 sessies. En was je net met het ene probleem klaar, had de coach het volgende alweer boven tafel. Gelukkig kan het tegenwoordig anders.

Peter Szabo

Peter Szabo

Via de aanpak van de Oplossingsgerichte Coaching is 3 tot 5 sessies van een uur nu goed mogelijk. We maken hiervoor gebruik van de “Solution Focused Brief Therapy” technieken van o.a. Steve de Shazer, Insoo Kim Berg en Peter Szabo. Het ziet er in de praktijk globaal als volgt uit.

Uiteraard beginnen we met een korte kennismaking. Dan stellen we vast waar de “coachee” hulp bij nodig heeft en we formuleren dit als een werkbare hulpvraag. We stellen vast in welke omgeving en context we opereren. Hierbij is natuurlijk aandacht voor het probleem, we gaan dat niet uit de weg. Maar we staan er ook niet te lang bij stil, in de gedachte: “over problemen praten levert mee