Logo TPC RetinaLogo_vEekhoutGROEP_FC

Jos van Calsteren, aangenaam. Ik ben personeelsexpert, recruiter en HR-consultant. Eigenaar en vestigingsleider van The People Company West-Brabant en Associate partner van Van Eekhout Groep.

Mijn grootste voldoening is als iedereen met plezier naar het werk gaat. Op de werkvloer, maar ook managers, directeuren en ondernemers. Dat betekent dat de juiste mannen en vrouwen op de juiste plaats moeten zitten, want op den duur wordt niemand vrolijk van werk onder of boven zijn niveau. En ook niet van collega’s die liever iets anders zouden doen. Dus zorgvuldige werving en selectie, doordachte doorgroei en als het niet anders kan ook ontslag. Maar dan wel met respect voor de mens en de aan het bedrijf geleverde bijdrage.

Eerlijkheid en duidelijkheid

Iedereen gaat pas met plezier naar het werk als er wederzijds vertrouwen tussen werkgever en werknemers is. Dit komt vooral tot uiting in leidinggevenden die echt betrokken zijn bij hun medewerkers, en omgekeerd. Goede en eerlijke beoordelingen, correcte beloning, integer handelen dus gevraagd en ongevraagd zeggen wat er gezegd moet worden. Staan voor je werk en naar behoren presteren. Duidelijke regels waar ook de hand aan gehouden wordt.

Focus op technisch MKB in de regio

Ik specialiseer mij in het helpen van technische bedrijven van circa 10 tot 100 medewerkers bij het in balans brengen van hun personeelskosten met de prestaties van het personeel. Gewoon omdat ik me daar in thuis voel en er het meeste ervaring in heb. Ik focus mij op de regio Zuid-West Brabant en Zeeland. Uw langetermijn bedrijfsrendement is meestal mijn eerste aanknopingspunt. En dat is best bijzonder, de meeste personeelsfunctionarissen zijn niet eens in staat het rendement van hun acties zichtbaar te maken. Laat staan het te verbeteren. Het rendement van mijn acties maak ik desgewenst zichtbaar via een speciale HRM-versie van de Business Balanced Scorecard.

Opleiding

Als belangrijkste opleidingen heb ik de HEAO Economisch-Juridisch (het latere HBO-MER) gedaan en de Master of Business Administration opleiding aan de Erasmus Universiteit/Rotterdam School of Management, een top-10 Europese Business School. Verder de training “De 7 eigenschappen van effectief leiderschap” op basis van het boek van Stephen R. Covey en “De snelheid van vertrouwen” van zijn zoon Stephen M.R. Covey. Beide heren Covey zijn van grote invloed op mij geweest. Ook heb ik gedurende een jaar de Mastercourse “Oplossingsgericht Management en Coaching” van Louis Cauffman e.a. gevolgd en gebruik ik deze aanpak nog steeds.

Ervaring

Mijn ervaring is zowel breed als diep: 4 jaar als chemisch analist in een laboratorium, 7 jaar als officier bij de Koninklijke Landmacht (opleidingscentrum en infanterie bataljon), een half jaar bij een levensverzekeraar om de ins en outs van pensioenen te leren, 24 jaar als hoofd personeelszaken met soms redelijk wat neventaken erbij en 3 jaar als manager van een bedrijf van ruim 40 medewerkers dat de meest geavanceerde procescomputers voor de glastuinbouw ter wereld maakt. En nu, sinds begin 2013, met mijn eigen onderneming.

Persoonlijk

Ik ben gehuwd, heb twee geweldige kinderen en woon en werk in Ossendrecht. Ik heb veel ervaring in technische bedrijven, vooral in technische automatisering en installatie. In alles ga ik er altijd vol voor. Ik ben mensgericht, hou van humor, werk vanuit mijn principes, ben nauwkeurig en heb een goed geheugen. Veranderprocessen vind ik leuk zolang de mensen maar gezien blijven worden. Werkhobby’s zijn automatisering en juridische zaken. Gewone hobby’s zijn het mennen van één of twee paarden voor mijn koets (zie foto boven), hardlopen en badminton.

Wilt u mij helpen?

Ik wil natuurlijk graag zoveel mogelijk lezers van mijn blog. U helpt mij daarbij door uw relaties te attenderen op deze website via het doormailen van de URL of het delen van artikelen op Facebook, LinkedIn, Twitter, enz. Met de knoppen onder elk blog-artikel gaat dat heel makkelijk. Bij voorbaat bedankt daarvoor.