Werving en selectie

Moderne middelen

Werving en selectie of recruitment wordt door ons op moderne en professionele wijze uitgevoerd. We kennen de (regionale) arbeidsmarkt in West-Brabant en Zeeland als geen ander en gebruiken de modernste middelen. Niet alleen een specifiek voor werving en selectie gemaakt systeem dat automatisch CV’s inleest en ons in staat stelt honderden sollicitanten netjes geïnformeerd te houden, ook zijn we helemaal thuis op social media zoals LinkedIn, Facebook en Twitter. We hebben een Sollicitatiepagina waarop heel gemakkelijk (zonder allerlei overbodige vragen) gesolliciteerd kan worden, ook met een smartphone of tablet. Naast onze eigen talentenpool gebruiken we diverse (betaalde) internet-databases en hebben we jaarafspraken met de grote jobsites (Indeed, Nationale Vacaturebank en Monsterboard). Het voordeel daarvan geven we door aan de klant.

Onze aanpak van werving en selectie

We verdiepen ons vooraf goed in het bedrijf en in de functie. Wat voor mensen passen er goed in uw bedrijf, hoe is de cultuur en de mentaliteit. Gaat het om een solo-functie, doen twee mensen hetzelfde werk en moeten ze elkaar naadloos kunnen vervangen of gaat het om een team waarin de competenties elkaar juist moeten aanvullen? Wat zijn de harde functie-eisen en wat de “nice-to-have’s”? Maar belangrijker: wat voor persoonlijkheid moet het zijn? Onze selectie-gesprekken laten door de gestructureerde aanpak en onze ervaring niets aan het toeval over. In overleg zetten we extra selectiemiddelen in zoals psychologische tests, DISC-tests, 360-beoordelingen, assessment centers en referentie-onderzoeken. En we helpen u desgewenst met het vaststellen van arbeidsvoorwaarden en het opstellen van de arbeidsovereenkomst.

Uitbesteden van werving en selectie beter dan zelf doen?

We zijn bedreven in werving en selectie want we doen het dagelijks. Waardoor de “time to hire” waarschijnlijk korter is dan wanneer u het zelf zou doen, en onze tijdbesteding veel lager. Wist u dat uit onderzoek van de Intelligence Group blijkt dat externe recruiters gemiddeld beter presterende medewerkers weten te werven dan bedrijven zelf? En dat een medewerker die na een jaar toch niet blijkt te voldoen u een jaarsalaris extra kost? In cijfers: stel u werft 10 mensen per jaar (uitbreiding en vervanging), gemiddeld 2 daarvan blijken niet te voldoen. Een 80% success rate is zeker niet slecht in recruitment. Als wij daar 90% van weten te maken bespaart u sowieso een jaarsalaris, en heeft u waarschijnlijk ook nog 9 medewerkers erbij die bovengemiddeld presteren. Zo verdienen wij onze kosten direct terug. Er is echter zeker één ding wat u beter zelf kunt: beoordelen welke kandidaat het beste in uw bedrijf en in het team past. Daarom betrekken we onze opdrachtgever altijd bij de selectiegesprekken. Het liefst doen we die samen met u. Doet u liever meer zelf maar kunt op op onderdelen van het recruitmentproces wel wat hulp gebruiken? Ook dat kan bij ons.

Job search

Tariefvorm afgestemd op uw mogelijkheden

Wij stemmen onze tariefvorm voor recruitment volledig af op de wensen van de klant. Meestal bent u het voordeligst uit met het betalen van een starttarief voor de vaste opstartkosten plus een uurtarief voor de variabele kosten. Maar wilt u over dat laatste vooraf zekerheid dan is een starttarief plus een wervingsfee (vast bedrag of percentage van het jaarsalaris) een optie. Heeft u geen wervingsbudget maar wel ruimte in de personeelskosten? Of wilt u een kandidaat eerst een half jaar op proef? Of gaat het om een tijdelijke functie? Kies voor uitzenden of payrolling. Desgewenst leiden we in het werving- en selectietraject meteen een recruiter van uw bedrijf erbij op. Wilt u eerst vrijblijvend ervaren wat wij kunnen? Daarvoor hebben we de “volledige No Cure No Pay” optie. Neem contact op en we maken graag een op maat gesneden aanbieding voor u. Of bekijk eerst de tariefmogelijkheden Werving & Selectie

Het intakegesprek is uiteraard gratis!

Deze bedrijven gingen u al voor:

We werken nu alweer meerdere jaren met Jos van Calsteren. Hij heeft voor ons een flink aantal nieuwe medewerkers geworven en geselecteerd, waarbij zijn zeer gedegen aanpak ons opvalt. Naar de kandidaten toe, maar ook naar ons: afspraak is afspraak bij Jos. Verder heeft hij ons geholpen met allerlei personeelszaken. Hij heeft o.a. onze arbeidsovereenkomsten up-to-date gemaakt, verzuimbegeleiding gedaan, enkele personeelsregelingen geschreven en een voorstel voor een innovatieve aanpak van onze functioneringsgesprekken gemaakt. We zijn zeer tevreden over Jos, het is een echte professional en zijn service is altijd vlot.

Anda PomméAnda Pommé, Pommec Technical Diving Equipment B.V.

We kenden Jos van Calsteren al wat langer, maar na zijn presentatie over het nieuwe ontslagrecht waren we overtuigd van zijn expertise op dit gebied en hebben we hem over enkele concrete zaken om advies en ondersteuning gevraagd. Dat beviel prima, hij stelt de zaken niet mooier voor dan ze zijn en zorgt voor de juiste actie. Dit heeft ons veel geld bespaard. Recent heeft hij een lastige vacature succesvol voor ons ingevuld en met een volgende vacature zijn we nu bezig. Jos begrijpt ons bedrijf, gebruikt moderne zoekmethodes en heeft een enorme inzet, maar hanteert niet de buitensporige tarieven die we elders tegenkomen.

Peter BogersErwin Simons en Peter Bogers, Versteden B.V.

Ons bedrijf had een zeer moeilijk te vervullen vacature. Jos van Calsteren (van The People Company) schrok daar niet voor terug. Hij heeft onze verwachtingen overtroffen. Niet alleen leverde hij de juiste kandidaat, maar gedurende het hele traject dacht hij actief met ons mee, was ons altijd een stapje voor en deed net dat beetje extra. Een verfrissende ervaring in recruitment land. Ik kan Jos van harte aanbevelen!

Bert DuivermanBert Duiverman MBA, Rtailephant B.V.

In de jaren die ik nu met Jos van Calsteren samenwerk is mij vooral zijn betrokkenheid bij ons bedrijf opgevallen. Anderen zeggen het maar bij Jos staat echt het succes van mijn bedrijf voorop. Hij denkt altijd met ons mee. Verder is zijn ervaring in de techniek en de installatiebranche goed merkbaar, hij heeft aan een half woord genoeg. Jos schrikt voor geen enkele klus terug en houdt de menselijke maat in het oog. Geen botte bijl, maar wel resultaat.

John RuissenJohn Ruissen, Ruissen Installatie- en Koeltechniek B.V.

Ik zet Jos van Calsteren sinds juni 2015 in als adviseur bij lastige personeelsproblemen. Dat bevalt uitstekend. Jos is concreet, duidelijk en heeft veel parate kennis en ervaring over personeelszaken. Hij produceert binnen enkele dagen de benodigde documenten en deze zijn direct bruikbaar. Ook de werving van onze nieuwe HR-functionaris heeft hij snel, zorgvuldig en succesvol uitgevoerd. Ik kan hem van harte aanbevelen.

Ries SpruitRies Spruit, AMZ/De Muynck Techniek B.V.

Enkele jaren geleden leerden we Jos van Calsteren kennen toen hij de werving van een nieuwe medewerker oppakte. Daarbij viel ons op dat Jos zich eerst serieus verdiepte in ons bedrijf en in de vacature, en toen specifiek voor ons op zoek ging. Ook in de verdere procedure keek hij vooral naar ons bedrijfsbelang. Daarna hebben we Jos nog diverse keren ingeschakeld voor personeelszaken, waarbij zijn onafhankelijke en duidelijke adviezen en zijn up-to-date kennis van het arbeidsrecht ons opvielen. Hij handelt snel en is flexibel. Als het moet zit hij nog dezelfde dag aan tafel en heb je de volgende dag wat je nodig hebt.

prosealing-logoTanja Hersbach, ProSealing B.V.
Direct afspraak maken